Ruokaviennin edistämisessä tapahtuu nyt paljon monella taholla. Tarjolle on tullut palvelua tuotteiden kehittämiseksi valitulle kohdemarkkinalle sopivaksi sekä rahoitusta ruokaviennin edistämiseksi. Lisäksi panostetaan vientiosaamisen lisäämiseen sekä tiivistetään maakuntien välistä yhteistyötä. Tähän uutiskirjeeseen olemme poimineet kiinnostavia tapahtumia, kirjoituksia ja bisnestärppejä maailmalta.
Tarkastele selaimessa
FinFoodNet-1

Ruokavientiin vauhtia

Ruokaviennin edistämisessä tapahtuu nyt paljon monella taholla. Tarjolle on tullut palvelua tuotteiden kehittämiseksi valitulle kohdemarkkinalle sopivaksi sekä rahoitusta ruokaviennin edistämiseksi. Lisäksi panostetaan vientiosaamisen lisäämiseen sekä tiivistetään maakuntien välistä yhteistyötä.  

 

Tähän uutiskirjeeseen olemme poimineet kiinnostavia tapahtumia, kirjoituksia ja bisnestärppejä maailmalta. Uutiskirje on koottu osana FinFoodNet-hanketta.

Tutustu FinFoodNet-hankkeeseen

KS ruokavientiklubi II osa osallistujista toimitusjohtaja Esa Luomanperän ympärillä

Kuva: Keski-Suomen Ruokavientiklubi kokoontui syyskuun lopulla Jokilaakson Juusto Oy:llä Jämsässä. Mukana oli mukava joukko yrityksiä, mutta kuva muistettiin ottaa vasta, kun osa porukasta oli jo lähtenyt. Kiitos kaikille osallistujille ja erityisesti Jokilaakson Juusto Oy:lle! 

Ruokavientiklubi starttasi

Yritykset ovat päässeet testaamaan Ruokavientiklubi-toimintaa Keski-Suomessa. Klubi on yrittäjien oma viennin ja kansainvälistymisen kohtaamispaikka, jossa yritykset pääsevät jakamaan keskenään kokemuksia oman vientipolkunsa haasteista ja opeista. Lisäksi keskustellaan mahdollisuuksista yritysten yhteisiin vientitoimiin. Tämä on myös viennissä alkutaipaleella oleville yrityksille erinomainen sparrauspaikka! 

 

Klubitoimintaa laajennetaan ja alkuvuodesta 2026 tavataan laajemmalla joukolla on-line. 

 

Yritykset ovat nostaneet esille kysymyksiä mm. logistiikan kehittämisestä ja yhteisestä vientipäällikkö-resurssista. Näistä teemoista jatketaan keskustelua tammikuussa. Ilmoittautuminen avautuu marraskuussa, mutta laitahan tämä jo korvan taakse! 

Poimi tästä kiinnostavat tilaisuudet!

22.10.2025 From Finland to The World – Food Export Growth Forum 2025, Vantaa

Ruokaviennin toimijat kokoontuvat jakamaan ajatuksiaan ruokaviennistä sekä rakentamaan yhdessä suomalaisen ruokaviennin tulevaisuutta.

4.-5.11.2025 Agri-Food Future, Iisalmi

Sukellus yhteistyön, kasvun ja turvallisuuden teemoihin. Luvassa on inspiraatiota, koulutuksellista asiasisältöä sekä odotettuja ja odottamattomia kohtaamisia läpi ruokajärjestelmän.

4.-5.11.2025 Yhdessä kohti elintarvikeviennin kasvua, Seinäjoki
Sanoista teoiksi! Viennin kasvuyritysten 4. yhteistapaaminen, jossa keskitytään siihen, millainen Suomen ruokavientibrändin ja -maakuvan tulisi olla, jotta se parhaiten tukee elintarvikkeiden kansainvälistä myyntiä ja markkinointia.

13.11.2025 Lahden tiedepäivä, Lahti

Suomi-ruokaa maailmalle eli miten Helsingin yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu tukevat ruokavientiä koulutuksen, tutkimuksen ja yritysyhteistyön keinoin.

Katja LAB

Blogi: Profiloitumalla potentiaalia? Elintarvikealan TKI-infrat ja -osaaminen yhteistyöllä viennin tueksi

Katja Pethman, LAB-ammattikorkeakoulu

SannaK

Blogi: Nyt tehdään jotain isoa ruokaviennissä – yhdessä!

Sanna Kankaanpää, Into Seinäjoki

Bisnesmahdollisuuksia maailmalla

Poimi tästä itsellesi sopivat bisnesvinkit!

 

EEN Yrityskontaktipörssin yhteistyöhakuja:

  • Kasvipohjaisten pakastejälkiruokien valmistaja etsii sopimusvalmistajia ja jäätelöntuottajia (Ruotsi)

  • Ravitsemusalan pk-yritys etsii kokenutta jauheiden ja kapseleiden lisäravinteiden valmistajaa (Ruotsi)

  • Elintarvikkeiden jakelija etsii gluteenittomien aamiaismurojen tuottajia (Ruotsi)

  • Elintarvikealan tuotantoyritys etsii kikhernepalkokasvien toimittajia pitkäaikaiseen yhteistyöhön (Ruotsi)

  • Kasvipohjaisten ainesosien tuotantoon erikoistunut yritys etsii valmistuskumppaneita, joilla on asiantuntemusta proteiinin uuttamisesta kasviraaka-aineista (Ruotsi)

  • Kalan ja äyriäisten jalostukseen erikoistunut yritys etsii vientiin toimittajaa tai pakastetuotteiden jakelijaa. Lisäksi yritys etsii ja tarjoaa toimittajasopimuksia ja ulkoistuspalveluita (Saksa)

  • Yritys etsii aroniatuotteiden tuottajia laajentaakseen tuotevalikoimaansa (Puola)

Näistä ja muista Enterprise Europe Networkin maksuttomista palveluista lisätietoa satu.alapiha@intoseinajoki.fi / 050 383 0355

 

 

Business Finlandin/ Team Finland yhteistyöhakuja:

  • Suomalaisia ​​juomatuotteita vähittäiskauppaan (Tanska)
  • Supermarketketju etsii suomalaisia ​​ruoka- ja juomabrändejä (Irak)
  • Premium-gourmet-ketju etsii suomalaisia ​​ruoka- ja juomatuotteita (Vietnam)

Näistä ja muista Business Finlandin markkinamahdollisuuksista lisätietoa täältä.

Elintarvikeyrityksille rahoitushaku

Maa- ja metsätalousministeriö ja Business Finland avaavat elintarvikeyrityksille uudet Market Explorer ja Exhibition Explorer -rahoitushaut 15.12.2025. Kumpaakin rahoitusta voivat hakea pk- ja midcap-kokoiset elintarvike- ja juomayritykset.

Lue lisää

Tämän uutiskirjeen tuottaa FinFoodNet – Suomalaiset Innokaupungit ja alueet vauhdittamassa ruokaratkaisujen vientiä -hanke, jossa ovat mukana Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Savonia-ammattikorkeakoulu (Kuopio), LAB-ammattikorkeakoulu (Lahti), Into Seinäjoki, Turun yliopisto ja Vantaan kaupunki.

 

Tavoitteena on rakentaa alueiden välinen verkosto ”Finnish Food Cities and Regions” tukemaan ja rohkaisemaan suomalaisia ruokaketjussa toimivia yrityksiä panostamaan viennin kasvuun sekä kansainvälistymiseen. Hanke on EU:n osarahoittama, rahoitus on myönnetty Pirkanmaan liitosta.

FinfoodNet rahoittajat
Finfoodnet_kumppanit

Huom. Mikäli haluat saada tai perua uutiskirjeen, tee se lähettämällä sähköposti sanna.kankaanpaa@intoseinajoki.fi. 

Into Seinäjoki Oy, Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Seinäjoki 60320, 0201244000

Hallitse asetuksia