Tervetuloa lukemaan uutta ruokaviennin uutiskirjettä! Sen tarkoituksena on tarjota ruokavientiin liittyvät tapahtumat, bisnesmahdollisuudet ja innostavat yritysesimerkit samassa paketissa helposti ja nopeasti luettavaksi. Toivomme, että löydät uutiskirjeestä ideoita oman liiketoimintasi kehittämiseen!
Tarkastele selaimessa
FinFoodNet-1

Ruokaviennistä kootusti 

Tervetuloa lukemaan uutta ruokaviennin uutiskirjettä! Sen tarkoituksena on tarjota ruokavientiin liittyvät tapahtumat, bisnesmahdollisuudet ja innostavat yritysesimerkit samassa paketissa helposti ja nopeasti luettavaksi. Toivomme, että löydät uutiskirjeestä ideoita oman liiketoimintasi kehittämiseen!

 

Ruokaviennin uusi suunta syntyy verkostoista ja yritysten äänestä

 

Uutiskirjettä tehdään FinFoodNet-hankkeen voimalla. Hankkeessa kehitämme yhteistyöverkostoa, joka yhdistää eri maakunnissa olevaa tutkimus- ja kehittämisosaamista, ruokaketjun yrityksiä ja toimijoita ympäri Suomen. Tätä teemme siksi, että yritysten olisi entistä helpompi olla yhteydessä meihin TKI-toimijoihin ja että saisimme suomalaisia huipputuotteita maailmalle entistä enemmän.  

Tutustu FinFoodNet-hankkeeseen

Poimi tästä kiinnostavat tilaisuudet!

2.9.2025 Ruokavientiyritykset tapaavat: Suomalaista ruokaa NATOON, Tampere

Asiakaslähtöisten tuotetarjoomien ideointia Itämeren alueen markkinalle ja Nato-yhteistyö. Järjestäjinä Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry, Elintarviketeollisuusliitto ja Finnish Operations Center Oy.

16.-18.9.2025 Food Days, Seinäjoki

Puheenvuoroja vientiä aloittavilta ja tekeviltä yrityksiltä sekä verkostoitumista. 

Keski-Suomen Ruokavientiklubi
Tarjolla ajatuksia sekä oppeja viennistä toisten samanhenkisten kanssa. Kysy lisää: Leena Pölkki (etunimi.sukunimi@jamk.fi).

Ilmoittaudu Grune Woche 2026 näytteilleasettajaksi

Kouvola Innovation kokoaa näytteilleasettajia yhteiselle Suomen maaosastolle Berliiniin 16.–25.1.2026. 

Foodex Japan

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan resepti vientiin: 

Pitkäjänteinen työ, rohkeus kokeilla ja kyky erottua  

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on varsinaissuomalainen esimerkki siitä, miten pitkäjänteinen työ, rohkeus kokeilla uutta ja kyky erottua voivat avata ovia kansainvälisille markkinoille. Yrityksen vientimatka on kestänyt jo 25 vuotta, ja viimeiset kahdeksan vuotta ruokavientiä on rakennettu systemaattisesti vientijohtaja Marko Mikkolan johdolla. 

LUE LISÄÄ

OutiKuvaja

Blogi: Kohti kannattavaa kasvua

Outi Kuvaja, Savonia

SannaK

Blogi: Lisää Suomi-ruokaa maailmalle – Ranskaankin

Sanna Kankaanpää, Into Seinäjoki

Bisnesmahdollisuuksia maailmalla

Poimi tästä itsellesi sopivat bisnesvinkit! Nämä ja monet muut vinkit löytyvät Business Finlandin sivuilta.

  • Funktionaaliset ja terveelliset elintarvikkeet Koreaan 
  • Pakasteena tai pakastamattomana suomalaiset luonnonmustikat ja -karpalot Ranskaan
  • Innovatiiviset proteiini- ja kasvipohjaiset tuotteet Kiinaan
ETSI LISÄÄ

Tämän uutiskirjeen tuottaa FinFoodNet – Suomalaiset Innokaupungit ja alueet vauhdittamassa ruokaratkaisujen vientiä -hanke, jossa ovat mukana Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Savonia-ammattikorkeakoulu (Kuopio), LAB-ammattikorkeakoulu (Lahti), Into Seinäjoki, Turun yliopisto ja Vantaan kaupunki.

 

Tavoitteena on rakentaa alueiden välinen verkosto ”Finnish Food Cities and Regions” tukemaan ja rohkaisemaan suomalaisia ruokaketjussa toimivia yrityksiä panostamaan viennin kasvuun sekä kansainvälistymiseen. Hanke on EU:n osarahoittama, rahoitus on myönnetty Pirkanmaan liitosta.

FinfoodNet rahoittajat
Finfoodnet_kumppanit

Huom. Mikäli haluat perua uutiskirjeen, tee se vastaamalla sähköpostiin. 

Into Seinäjoki Oy, Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Seinäjoki 60320, 0201244000

Hallitse asetuksia