INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Yrityksiltä arvokasta palautetta kaupungin hankinnoista

Uutinen   •   Syys 29, 2017 09:33 EEST

Inton ja kaupungin ensimmäinen yhteinen markkinamaanantai - ennakointitilaisuus kaupungin tulevista hankinnoista - kokosi paikalle liki 30 yritysedustajaa kuulemaan hankintamenettelyistä ja tulevista infrahankkeista (tiestön rakentamiset, kunnostukset ja kunnossapito), kunnallistekniikan rakentamisesta sekä toimitilarakentamisesta ja -saneerauksista.

Yhtenä esimerkkinä esiteltiin kaupunginteatterin teatteritekniikan hanketta, joka toteutetaan kaupungin ja yritysten välisellä neuvottelumenettelyllä. Menettelyn etuna on yritysten erikoisosaamisen hyödyntäminen riittävän varhaisessa vaiheessa hankintaa.

-Yritykset olisivat kovin kiinnostuneita laajentamaan tällaista menettelyä myös muihin hankkeisiin, esitti PRP:n toimitusjohtaja Ossi Viljanen.

Yritykset toivoivat myös, että kaupungin kaikkien toimialojen hankinnat löytyisivät jatkossa keskitetysti yhdeltä sivulta. Nyt puitesopimukset kilpailuttaa hankintayksikkö, mutta esim. kaupunkiympäristön toimialanhankinnat (yhteisvolyymiltaan noin 30 M€) menevät omina kilpailutuksinaan.

Vt. kaupunkiympäristöjohtaja Kari Havusen mukaan tilaisuudessa käytiin hyvää keskustelua.

- Näitä tilaisuuksia voidaan hyvin jatkaa ensi vuonna.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.