INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Seinäjoki mukana visit.alvaraalto.fi –matkailureitistössä sekä avajaistapahtumassa Venetsian biennaalissa

Uutinen   •   Touko 24, 2018 09:00 EEST

Alvar Aallon arkkitehtuurin ympärille rakennettu valtakunnallinen, matkailijoita palveleva verkkopalvelu visit.alvaraalto.fi on avattu. Vahva Aalto-kaupunki Seinäjoki on luonnollisesti mukana reitistössä sekä reitistön avajaistapahtumassa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa.

- Avajaistapahtuma ja koko puolen vuoden ajan kestävä näyttely mahdollistaa Seinäjoellekin ennennäkemättömän mahdollisuuden päästä esille kansainvälisessä mediassa, toteaa Visit Seinäjoen markkinointipäällikkö Tuula Lahti Into Seinäjoki Oy:stä.

- Aalto-kaupunkien verkosto on mahdollistanut kaupunkien välisen konkreettisen yhteistyön syntymisen. Siitä voi olla todella iloinen. Seinäjoki yksin ei pääsisi tällaisille foorumeille, sanoo Lahti.

Venetsian arkkitehtuuribiennaalin avajaisia vietetään tänään ja huomenna. Suomen paviljongin näyttely Mind-Building kertoo suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin tarinan esittelemällä eri teemojen valossa seitsemäntoista eri aikakausien kirjastorakennusta. Kustakin rakennuksesta on nostettu esiin jokin sen erityispiirre. Alvar Aallon suunnittelemassa Suomen paviljongissa on esillä Seinäjoelta sekä Aallon kirjasto että Apila.

Avajaistapahtumassa korostuu uuden visit.alvaraalto-verkkosivuston kulttuurimatkailullinen kärki ja luontevasti Seinäjoki ja Jyväskylä yhdessä Visit Finlandin kanssa ovat esillä myös paikan päällä markkinoimassa kaupunkeja matkailukohteina.

- Kaikki avajaistapahtumaan osallistuvat saavat mukaansa mm. Jyväskylän ja Seinäjoen Aalto-esitteet. Näyttely on avoinna noin kuusi kuukautta ja tarjolla on viikoittain kaksi opastettua yleisökierrosta, joiden yhteydessä myös oppaat markkinoivat kaupunkeja arkkitehtuurimatkojen kohteina. Kaikille kierroksille osallistuneille tarjotaan mahdollisuutta osallistua kilpailuun, jonka palkintona arvotaan matka Suomeen ja Helsingin kautta Seinäjoelle ja Jyväskylään. Myös kilpailun yhteistyökumppani on Visit Finland.

Alvar Aalto kiinnostaa Lahden mukaan muutenkin kovasti maailmalla tällä hetkellä. PariisinCite de l´architecture museolla on meneillään Aallosta kertova näyttely, ja siellä järjestetään myös Suomi-tapahtuma juhannuksen jälkeen. Muitakin Euroopan kaupunkeja on osoittanut kiinnostusta järjestää vuorostaan Aallon tuotannosta kertovaa näyttelyä.

Sivustolla kohteita ja vinkkejä ympäri maan

Visit.alvaraalto.fi-sivustolta löytyy mielenkiintoinen ja edustava kokonaisuus Alvar Aallon arkkitehtuuria eri vuosikymmeniltä ympäri Suomen. Arkkitehtuurikohteiden lisäksi palveluun on koottu tasokkaita matkailupalveluja, jotka houkuttelevat paikallisen kulttuurihistorian, luontokohteiden sekä majoituspaikkojen ja lähiruuan äärelle.

Seinäjoki, Alajärvi ja Jyväskylä ovat tehneet tiivistä yhteistyötä ja muodostaneet luontevan yhteisreitin sekä ryhmämatkailijoille että yksittäismatkaajille. Reitit yhdistävät kaikki kolme kaupunkia siten, että reittien sisällössä on huomioitu Aallon suunnittelemat kohteet ja lisäksi muita matkailijoita kiinnostavia palveluita, kuten ravintoloita ja käyntikohteita. Näitä matkailureittipaketteja käytännössä myy alueellinen matkanjärjestäjä Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy.

Seinäjoen Aalto-kohteet saivat tarinan muodon 

Hiljattain päättynyt Alvar Aalto Business Challenge -hanke synnytti erilaisia liiketoimintalähtöisiä ideoita ja kokeiluja Seinäjoen Alvar Aalto -teeman ympärille. Into Seinäjoen organisoiman ja Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittaman hankkeen yksi tuotoksista oli tarinalähtöisen palvelumuotoilun kautta syntynyt Seinäjoen Aalto-tarina. Sen tavoitteena on auttaa erilaisten Aalto-tuotteiden ja palvelujen myyntiä ja markkinointia. Erityisesti on todettu Aalto-opastusten kaipaavan lisää tarinankerrontaa rakennuksiin liittyvien tietojen ympärille.

- Tarinankerronta yhdistää faktaa ja fiktiota niin, että se erilaistaa ja elämyksellistää Seinäjoen Aalto-rakennusten kokemuksen. Tavoitteena on tarinan kautta synnyttää kokijoissa tunteita, muistoja muutoskokemuksia, kertovat Aalto-tarinan kirjoittajat Marjo Kamila ja Kari Hernesniemi. Tarinan punaisena lankana on Seinäjoen Aalto-keskuksen luomiskertomus. Hernesniemi on myös kuvittanut tarinan.

Tarina pohjautuu Aalto-keskuksen syntyyn ja Aallon suunnitteluajatteluun liittyviin faktoihin, jotka on inhimillistetty kahden fiktiivisen hahmon, äidin ja pojan, vuoropuheluksi ja muisteluksi. Äidin ja pojan kohtaamiset Aalto-keskuksessa tapahtuvat 28 vuoden ajanjaksolla Lakeuden Ristin syntymisestä Kansalaistorin valmistumiseen saakka. Tarinan juoneen on liitetty myös Aallon piirtämä suojeluskuntatalo ja Aalto-keskuksessa sijaitseva Aalto-lasikokoelma.

Visit Seinäjoen nettisivuille on koottu kevään aikana tarinan lisäksi Aaltoon liittyviä palveluja ja tuotteita. Aineisto löytyy sivustolta myös englanniksi ja ruotsiksi.

Lisätietoja:
Alvar Aalto –säätiö
Johtaja Tommi Lindh, tommi.lindh@alvaraalto.fi, puh. 044 562 1625
Alvar Aalto –matkailureitin tuottaja Noora Kiili, noora.kiili@alvaraalto.fi, puh. 044 976 7810
Tiedottaja Mirkka Vidgrén, mirkka.vidgren@alvaraalto.fi, puh. 040 168 5142
Tuula Lahti, Visit Seinäjoki markkinointipäällikkö, Into Seinäjoki Oy, 040 550 8319

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.