INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Seinäjoki jatkaa neuvotteluja Joupin kauppakeskushankkeesta

Uutinen   •   Kesä 26, 2017 18:25 EEST

YIT ilmoitti tänään Seinäjoen kaupungille, ettei YIT tee Lakeuden Ankkuri -kauppakeskushankkeen käynnistämispäätöstä kesäkuun lopussa umpeutuvaan määräaikaan mennessä. Kaupunki jatkaakin nyt neuvotteluja alueen rakentamisesta muiden tahojen kanssa. Joupin aluetta pidetään parhaimpana sijaintivaihtoehtona.

- On tietenkin harmillista, että useista esisopimuksista huolimatta YIT:n hanke ei edennyt maaliin saakka. YIT:n aiemmin keväällä julkistamien yritysten määrä ja laatu kuitenkin osoittavat Seinäjoen vetovoiman kaupallisena keskuksena. Monet uudet kaupan toimijat ja ketjut haluavat sijoittua tänne. Myös tilastokeskuksen tilastot osoittavat Seinäjoen olevan vähittäiskaupan liikevaihdolla asukasta kohden mitattuna Suomen ykkönen, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki toteaa.

Uudella kauppakeskuksella haetaan asiakasvetovoimaa erityisesti maakunnan ulkopuolelta. Ostosmatkailu on merkittävää ja erityisesti houkuttelevan brändin omaavat kauppakeskukset kykenevät vetämään asiakkaita laajalta alueelta.

- Seinäjoki hakee kauppakeskuksella uusia asiakasvirtoja ostomatkailijoista ja haluamme myös pidentää esim. kesätapahtumissa kävijöiden viipymää kaupungissa. Vetovoimainen kauppakeskus on siinä hyvä lisä palvelutarjontaamme, Rasinmäki lisää.

Joupin alue on erinomainen sijainti modernille kauppakeskukselle, joka palvelee kaupungin asukkaita myös viihde- ja elämyskeskuksena. Laajenevan asuntorakentamisen ansiosta keskustan vaikutusalue kasvaa myös Joupin suuntaan. Nykyiset omakotialueet sekä parhaillaan rakennusvaiheessa olevat uudet kerrostaloalueet tukevat Joupin kaupallisen alueen kehittymistä.

Kaupungin ydinkeskustaan ei yli 50.000 kem2:n kauppakeskusta autopaikkavaatimuksineen voida toteuttaa. Asemaseudun kehittäminen monipuolisena työn, asumisen, palvelujen ja liikkumisen keskittymänä jatkuu osana kaupunkikeskustan kehittämistä. Nykyinen asuntorakentaminen keskustassa lisää palvelujen kysyntää ydinkeskustassa, ja rakentaminen saa luontevaa jatkoa asema-alueesta seuraavassa vaiheessa.

Lisätietoja: Jorma Rasinmäki, kaupunginjohtaja, puh. 040 076 3800

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.