INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

​Seinäjoen teknologiapalkinto sarjayrittäjä Pasi Haaramäelle

Uutinen   •   Marras 30, 2017 08:00 EET

Seinäjoen teknologiapalkinnon 2017 saa Seinäjoelle kasvua luonut sarjayrittäjä sekä teknologia- ja liiketoimintainnovaattori Pasi Haaramäki. Teknologiapalkinnon myöntää Alfred Kordelinin säätiön Seinäjoen kaupunkirahasto. Teknologiapalkinto myönnettiin nyt 12:nnen kerran.

Valintaraati perustelee Haaramäen valintaa mm. näin: ”Hän on soveltanut menestyksekkäästi uutta teknologiaosaamista perinteisten toimialojen yrityksiin uudistaen ja kasvattaen niiden liiketoimintaa. Haaramäen aktiivinen ura jatkuu edelleen toimintana mm. eri yritysten hallituksissa. Haaramäki toimii myös bisnesenkelinä ja alkavien yritysten/yrittäjien sparraajana.”

- Hänestä voisi sanoa, että hän on tärkeä paikallinen esikuva - Alfred Kordelinin hengessä, valintaraatiin kuulunut Into Seinäjoen toimitusjohtaja Hannu Kantonen kiteyttää.

Haaramäki kokee olevansa ennen kaikkea taustavaikuttaja, joten julkinen tunnustus hämmentää. - Mutta hienolta tietenkin tuntuu tällainen huomionosoitus.

Sarjayrittäjänä Haaramäellä on tälläkin hetkellä monta rautaa tulessa.

- Tällä hetkellä työllistää eniten CSH Group Oy:n hallituksen puheenjohtajuus. Se liittyy Croc Bike -liiketoimintaan Seinäjoella ja Croc Ski -liiketoimintaan Itävallassa. Pyrimme luomaan uutta globaalia life style -brändiä. Viemme tuotteitamme jo yli 30 maahan, pääosin Itävallasta. Toinen aikaa vaativa yritys on Myontec Oy. Se valmistaa ja markkinoi älyvaatteita, joilla voidaan mitata lihasten tuottamaan EMG:tä. Siitäkin on tavoitteena luoda globaali tuote. Yhtiön omistuksesta noin kolmasosa on Seinäjoella. Laajennamme myös Seinäjoella toimivaa Botnia Freeze Oy:n karkaisulinjaa. Lisäksi etsin vaasalaiselle pääomasijoitusyhtiö Wedeconille sijoituskohteita Seinäjoen alueelta. Tuloillaan on myös muutama start up yritys, joiden kanssa käydään neuvotteluja mahdollisesta sijoituksesta ja hallitustyöskentelystä.

Alfred Kordelinin säätiö rahoittaa vuosittain noin 5 miljoonalla eurolla suomalaista tiedettä ja kulttuuria. Seinäjoen rahasto on perustettu vuonna 1968. Seinäjoen rahaston tarkoituksena on edistää Seinäjoen taide- ja kulttuurielämää. Rahaston varoista tuetaan Seinäjoella tehtävää taiteellista, journalistista ja kotiseututyötä sekä teknologisia innovaatioita.

Seinäjoen teknologiapalkinnon ovat aiemmin saaneet:
2005 teollisuusneuvos Jorma Lillbacka
2006 insinööri Markku Rintaniemi
2007 Plantool Oy:n tuotekehitystiimi
2008 DI, hall. pj. Veikko Rintamäki
2009 Centaurea Oy
2010 SeAmk:n tekniikan yksikön projektipajatoiminta
2011 Lumikko Oy
2012 Exertus Oy
2013 Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy
2015 Jakamo
2016 Coastone


Lisätietoja:
Hannu Kantonen, toimitusjohtaja, Into Seinäjoki Oy, puh. 040 831 8353
Pasi Haaramäki, palkinnon saaja, yrittäjä puh. 040 5442963
Seppo Männikkö , puheenjohtaja, Kordelinin säätiön Seinäjoen rahasto 050 3793715
Leena Kråknäs, asiamies, Kordelinin säätiön Seinäjoen rahasto, puh. 040 7748559

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.