INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Seinäjoen miljardi-investoinnit nyt 3D-animaationa

Uutinen   •   Marras 30, 2017 08:11 EET

Seinäjoen vahva kasvu on koottu nyt myös videoksi. Seinäjokelaisen Valakia Interactiven yhteistyössä Seinäjoen kaupungin ja Inton kanssa toteuttama video on 3D-animaatio, jossa Into-drone eli kuvauskopteri viilettää Seinäjoen yllä. Kuviin nousevat investointialueet. 

- Seinäjoelle on luvassa vuoteen 2021 mennessä yli miljardin euron yritysinvestoinnit. Kokosimme viime talvena investointeja esitteeksi. 3D-animointi on uusi käyttöliittymä samaan asiaan. Jatkossa videota voidaan muokata ja täydentää uusilla kohteilla, viestintä- ja markkinointipäällikkö Sanna Männikkö Into Seinäjoesta kertoo.

3D-malli videon pohjaksi tuli Seinäjoen kaupungin paikkatietopalvelulta. Mallin luomiseen on käytetty kaupungista otettuja ilmakuvia ja lasermittausta. 3D-mallin tekemisessä on käytetty kuvamittausteknologiaa. 3D-animoinnin toteutti seinäjokelainen Valakia Interactive.

- Me olemme ottaneet kaupungilta tulleen 3D-mallin, tehneet siihen käsin mallintamalla täydennyksiä ja suunnitelleet yhdessä Inton kanssa virtuaalisen kameran lentoradan kaupungin yllä. Kaupungilta on poimittu esiteltäviä kohteita ja niitä on eri väreillä korostettu. Käytännössä Into yhdessä Valakian kanssa on kääntänyt siis 3D-mallit videoesitykseksi ja suunnitellut siihen graafisen ulkoasun, Petri Välimäki Valakiasta kuvaa.

Tässä vaiheessa animaatiota voidaan tarkastella tietokoneilla ja mobiililaitteilla itsestään rullaavana esityksenä ja sillä voidaan esitellä uusiutuvaa Seinäjokea ja sen monia mahdollisuuksia.

- Jatkossa 3D-mallia on mahdollista päivittää sitä mukaa kun kaupunki uudistuu ja uusia rakennuksia ilmestyy ja vanhoja katoaa. Tällä hetkellä animaatio on staattinen esitys, mutta saman mallin pohjalta voidaan kehittää myös interaktiivisempaa sisältöä, jossa käyttäjä pääsee itse tarkastelemaan mallia omaan tahtiin. Tämä mahdollistaa myös erilaisten variaatioiden esittelyn, jossa käyttäjä voi vertailla esimerkiksi kahta mahdollista arkkitehdin suunnitelmaa ja antaa oman mielipiteensä. Tulevaisuudessa mallia voidaan käyttää myös virtuaalilasien kanssa.

Mikäli video ei jostakin syystä avaudu selaimessa, katso se täältä

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.