INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Seinäjoen elinkeinokatsaus julki: verrokkina suurimmat kaupungit

Uutinen   •   Touko 23, 2018 14:57 EEST

Kuva seinäjokelaisen Trailanderin tuotannosta.

Seinäjoki lähtee uuteen strategiakauteen vahvassa vedossa myös tuoreen elinkeinokatsauksen mukaan.

- Perustettujen uusien yritysten määrällä mitattuna viime vuosi oli ennätyksellisen korkea. Olemme yrittäjyyskaupunki, jossa on suurista kaupungeista 4. eniten yrityksiä asukaslukuun suhteutettuna. Toimivien yritysten kokonaismäärä jatkoi tasaista kasvuaan myös vuonna 2017, Inton toimitusjohtaja Hannu Kantonen toteaa.

Elinkeinokatsaus jatkaa viime vuonna aloitettua käytäntöä, jolla Into kaupungin elinkeinoyhtiönä nostaa yritystoiminnan tärkeitä näkökulmia ja sisältöjä framille. Monet esitetyistä indikaattoreista ovat makrotalouden indikaattoreita, joihin kaupunkikonserni voi vaikuttaa yhdessä tehtävällä pitkäjänteisellä työllä.

Uutta katsauksessa aiempaan verrattuna ovat Seinäjoen osaamisdynamiikkaan liittyvät muuttujat yrittäjyys-, työllisyys- ja tulodynamiikan jatkoksi. Lisäksi aikaisempaa isompi painoarvo on kasvavan Seinäjoen vertaaminen yli 50 000 asukkaan C21-kaupunkeihin, katsauksen kokoamisesta vastannut Timo Aro kertoo.

- Lisäksi nostaisin vahvan taloudellisen käänteen vuosina 2016-2017. Seinäjoen yritysten liikevaihto ja palkkasumma on lähtenyt ripeään nousuun vuoden 2016 aikana. Tärkeimmistä toimialoista teollisuus on piristynyt merkittävästi vuoden 2017 aikana.

Klikkaa tästä katsaukseen. Voit myös tilata julkaisun printtiversion meilaamalla tarja.jouppi(at)intoseinajoki.fi.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.