INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Seinäjoelle imagotutkimusten värisuora, nyt ykkönen Taloustutkimuksen vertailussa

Uutinen   •   Joulu 12, 2018 09:05 EET

Seinäjoella on Suomen paras kuntaimago. Seinäjoki nousee ykkössijalle kuusi vuotta peräkkäin kärkisijaa pitäneen Kaarinan ohi. Tämä selviää Taloustutkimuksen toteuttamasta Kuntien imago 2018 -tutkimuksesta.

Taloustutkimuksen vuosittain kuntien yritysten johtajille tekemässä seurantatutkimuksessa kuntia mitataan kolmella erilaisella mittarilla, joista ensimmäisessä arvioidaan kuntia yleisarvosanalla 4-10. Parhaat arviot tästä annetaan Seinäjoelle ja viime vuosina kärkisijaa pitänyt Kaarina sijoittuu toiseksi.

Kymmenen parhaimman yleisarvosanan saanutta kuntaa:
1. Seinäjoki
2. Kaarina
3. Joensuu
4. Jyväskylä
5. Hyvinkää
5. Kuopio
7. Ylöjärvi
8. Tampere
9. Salo
10. Rauma


Tutkimuksessa kysytään myös suosittelua NPS-mittarilla eli voiko suositella kuntaa toiselle yritykselle toimipaikaksi. Myös tällä mittarilla Seinäjoki nousee Kaarinan ohi ykköseksi.

- Upeaa luettavaa jälleen kerran. Tämä tutkimus on täydellisesti samassa linjassa Suomen Yrittäjien ja Elinkeinoelämän keskusliiton teettämien kyselyiden kanssa. Näiden kaikkien mukaan Seinäjoki on Suomen yritysmyönteisin ja -vetovoimaisin kaupunki, Into Seinäjoen toimitusjohtaja Hannu Kantonen toteaa. 

- Näin vahva yritysjohtajien antama positiivinen viesti kaupungin kehittymisestä, kasvusta ja yritysmyönteisyydestä auttaa meitä viemään isoja kaupungin ja yritysten kärkihankkeita ja investointeja eteenpäin. Vastauksista välittyvä yritysten vahva tulevaisuudenusko on erittäin tärkeä viesti ja luo vankan pohjan kaupungin tulevalle kehittämiselle, Kantonen toteaa.

Seinäjoki saa positiivista palautetta etenkin kasvusta, sijainnista sekä yrittäjämyönteisyydestä.
"Seinäjoki on varmasti Suomen yritysystävällisimpiä kaupunkeja. Kasvukaupunki, jossa on helppo toimia, myös kunnan kanssa. Edullinen sijainti, hyvä yrityskumppaniverkosto ympärillä ja suurimpia kaupunkeja alhaisempi kustannustaso ovat kaupungin vetovoima- ja kilpailukykytekijöitä yrityksille. Työntekijöillemme Seinäjoki pystyy puolestaan tarjoamaan elämän laatua arjen helppoudessa (mm. asiointi, liikkuminen, kattavat palvelut) ja esim. monipuolisilla harrastusmahdollisuuksilla." kommentoi eräs tutkimukseen vastannut johtaja.

Lisäksi tutkimuksessa selvitetään mielipiteitä yhdestätoista erilaisesta imagotekijästä. Tarkasteltaessa kaikkia imagotekijöitä yhdessä tälläkin mittarilla kärkisijalle Kaarinan ohi nousee Seinäjoki. Seinäjoki ohittaa kuusi vuotta kärkisijoja pitäneen Kaarinan siis kaikissa kolmessa mittarissa.

- Suuri kiitos kuuluu Seinäjoen ja Suomen yrityksille, kaupungin erinomaisille palveluille ja henkilöstölle, joka yhdessä Into Seinäjoki Oy:n kanssa tekee erinomaista yhteistyötä yritysten kanssa. Seinäjoella on tilaa onnistua, kasvaa ja menestyä, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sanoo.


TAUSTATIETOJA TUTKIMUKSESTA
Kuntien imago on Taloustutkimuksen vuosittain tekemä seurantatutkimus, jossa ovat mukana Suomen 36 suurinta kaupunkia ja kuntaa. Tutkimuksessa selvitetään kunnan alueella toimivien yritysten toimitusjohtajilta ja talousjohtajilta mielipiteitä oman kunnan asioista. Haastattelut on tehty puhelininformoituna Internet-kyselynä elo-marraskuun aikana ja tutkimukseen on vastannut yhteensä 1 585 henkilöä.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Hannu Kantonen, Into Seinäjoki Oy, p. 040 831 8353
Tutkimuspäällikkö Hanna-Leena Heinosaari, p. 010 758 5403

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.