INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Miljardin investointijuna hyvässä kiidossa Seinäjoella

Uutinen   •   Syys 05, 2018 09:30 EEST

Prima-Powerin tehdas otetaan kokonaisuudessaan käyttöön tämän syksyn aikana.

Yritysten investointitahti Seinäjoella on komeassa liidossa. Miljardin euron investointiodotuksesta on toteutunut ja toteutuksessa puolet ja uusia investointeja pulpahtelee taajaan.

- Kokosimme vuoden 2017 alussa yrityksiltä saamiemme tietojen ja syntyneiden yritystonttikauppojen perusteella listan viiden seuraavan vuoden (2017-2021) yksityisistä investoinneista Seinäjoella. Pääsimme 1,1 miljardiin euroon. Nyt voimme iloksemme todeta, että kahden ensimmäisen vuoden aikana on jo toteutunut 330 miljoonan investoinnit ja rakenteilla 210 miljoonan hankkeet, toimitusjohtaja Hannu Kantonen Into Seinäjoesta laskee.

Suurin toteutuksessa olevista projekteista on kokonaisuutena 100 miljoonaan euroon nouseva Ideapark, kautta aikain suurin kaupallinen investointi Seinäjoella. Teollisuuden puolella suuria investointeja ovat olleet mm. Atrialle tehty aurinkopuisto, Atrian sikateurastamon uudistus ja laajennus, Finn-Powerin uusi toimisto- ja tehdasrakennus sekä ruokaketjuun liittyvät useat elintarvikelogistiikan investoinnit (Postin/Veinen ja Inexin isot logistiikkaterminaalit Roveksessa).

- Näiden pääosin rakentamiseen liittyvien investointien lisäksi yritykset satsaavat paljon tuotantoonsa. Ne miljoonat eivät suurelta osin edes näy listassa, Kantonen muistuttaa.

Ison euromäärän Seinäjoelle ovat sijoittaneet myös asuntorakentajat. Parin vuoden aikana on jatkettu ja aloitettu isoja kerrostalokokonaisuuksia mm. Itikanmäellä, Joupin Komia-korttelissa ja ydinkeskustassa - erityisesti torin ympäristössä ja Patruuna-korttelissa.

Koko kaupunki kehittyy

Kantonen iloitsee erityisesti siitä, että investointiaktiivisuutta on joka puolella kaupunkia: ydinkeskustassa, Joupissa, Nurmossa, Päivölässä, Roveksessa, Itikanmäellä. Suurin kasvuodotus etenkin teollisuusrakentamisessa on luonnollisesti Itäväylän varrella.

- Roveksen uusien yritystonttien rakentaminen on alkanut vauhdilla. Aluetta halkovan Rekkaväylän varrelle on toteutunut jo noin 45 miljoonan euron rakennusinvestoinnit. Tontteja on myyty jo parikymmentä. Alueelle on vahvan teknologiateollisuusklusterin lisäksi kehittymässä merkittävä ruokakeskittymä kaupungin uuden keskuskeittiön, Foodwest-talon ja isojen elintarvikelogistiikan terminaalien ympärille. Nämä vahvistavat alueella jo entuudestaan olevaa tukkukauppaa, palveluja sekä mm. elintarvikekuljetuksiin liittyvää teknologiaosaamista.

Yritysten investointipanostusten päälle tulevat kaupunkikonsernin ja muiden julkisorgnisaatioiden investoinnit alueen elinvoimaan ja yritysten toimintaedellytyksiin.

- Toriparkki ja Keskustori, palolaitos, Seinäjoki Areenan laajennus, keskuskeittiö, teollisuusalueiden ja kaupallisten alueiden tiejärjestelyt ja keskussairaalan isot rakennusinvestoinnit, Kantonen luettelee pitkää listaa. Miljardi euroa saa näistä hyvää lisää!

Uusia vetureita

Seinäjoen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Ossi Viljanen peukuttaa komeita lukuja.

- Seinäjoki on pitkään kaivannut veturiyrityksiä elintarviketeollisuuden vetureiden rinnalle. Nyt meillä niitä on. Tämä on myös laittanut pk-yritysten rattaisiin vauhtia ja uusia investointeja tuotannon tehostamiseen ja automatisointiin tehdään laajalla rintamalla. Tämä on elinehto tulevaisuuden kilpailukyvyn takaamiseksi.

Olemassa olevien ja sijoittuvien yritysten voimakas halu investoida Seinäjokeen on sekä Viljasen että Kantosen mukaan yksi vahvimpia markkinointiviestejä. Mitä useampi yritys kertoo avoimesti omista suunnitelmistaan, sitä parempi koko alueelle.

- Toivommekin, että yritykset ilmiantavat kaikenlaisia investointejaan - olivatpa ne sitten rakentamista tai vaikka osaajarekrytointia - vieläkin avoimemmin. Mikäs olisi sen komeampaa kuin todeta vuonna 2021, että tavoitteena oli miljardi ja toteutui kaksi.

Lisätietoja:
Hannu Kantonen, toimitusjohtaja, Into Seinäjoki Oy, puh. 040 831 8353
Ossi Viljanen, puheenjohtaja, Seinäjoen Yrittäjät ry., puh. 050 343 3888

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.