INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Liikeideat lentoon -valmennukseen osallistunut jo 150 potentiaalista yrittäjää

Uutinen   •   Syys 11, 2017 10:37 EEST

Eeva Jussila (vas.) ja Helena Hannu ovat sparranneet yrittäjän tielle myös Eero Jääskeläistä, jonka perustama yritys Oree maahantuo ja myy autonhoitotuotteita.

Alkavan yrittäjän ja yrittäjien valmentajien työkaluksi valmistunut uusi opas

Into Seinäjoen ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun toteuttama Liikeideat lentoon -valmennus on vakiinnuttanut paikkansa tehokkaana aloittelevan yrittäjän peruskouluna. Valmennukseen on parin viime vuoden kuluessa osallistunut jo 150 henkilöä ja syyskuussa alkanut valmennus on täynnä innokkaita asiakkaita. Uusia yrityksiä valmennuksen tuloksena on syntynyt 27. Ne työllistävät tällä hetkellä 30 henkilöä.

Valmennettavien ja valmentajien tueksi on valmistunut uusi opas Liikeidean kehittäjän lähtöselvitys. Siihen on koottu liikeidean jalostamiseen parhaiten soveltuvat työkalut, joita alkava yrittäjä voi käydä läpi itsenäisesti tai yhdessä yritysneuvojan kanssa.

Oppaassa on yhteensä 13 työkalua, joita on kehitetty ja joiden toimivuutta ja tuloksellisuutta on testattu yhteensä 30 eri tapahtumassa.

- Oppaan kehittämiseen ovat osallistuneet niin yrittäjäkandidaatit kuin alueen yrityskehittäjät. Olemmekin nyt jo jakaneet opasta kaikkien maakunnan yrityskehittäjien käyttöön omalla alueella hyödynnettäväksi, Eeva Jussila Into Seinäjoesta toteaa.

Liikeideat lentoon -valmennus ja Liikeidean kehittäjän lähtöselvitys ovat syntyneet StartUp Lakeus -hankkeessa, joka päättyi kesällä. Hankkeen tavoitteena oli luoda kustannustehokkaita, ketteriä ja toimialarajattomia liikeidean jalostamisen työkaluja julkisten elinkeino-, neuvonta – ja koulutusorganisaatioiden hyödynnettäväksi.

Hankkeen päättymisestä huolimatta Into ja ammattikorkeakoulu jatkavat valmennuksia.

- Alkavien yrittäjien tukeminen on tärkeä osa molempien organisaatioiden tavoitteita. On aivan huikeaa päästä kulkemaan rinnalla palanen aloittelevan yrittäjän matkaa. Monien asiakkaiden ja start upien kasvua seuraa herkeämättä ja ylpeydellä. Ainahan valmennukseen osallistunut ei perusta yritystä - ainakaan heti. Joskus jopa todetaan yhdessä, että ideassa ei ole tarpeeksi kantoa. Sekin on tärkeä lopputulema. Säästyy paljon rahaa, vaivaa ja päänsärkyä, Jussila toteaa.

Liikeideat lentoon -valmennus lyhyesti

  • 4 osallistumiskertaa (uusin valmennus alkanut juuri 7.9.)
  • yhteisöllinen valmennus, ryhmässä kehitetään sekä omaa että muiden ideoita.
  • valmentajina Eeva Jussila (Into Seinäjoki) ja Helena Hannu (SeAMK)
  • sparraajina eri alojen asiantuntijoita
  • osallistujalle maksuton

Lisätietoja ja oppaan tilaukset: Eeva Jussila, gsm 040 508 7709, eeva.jussila@intoseinajoki.fiStartup Lakeus -hanke toteutettiin ajalla 1.1.2015 – 31.7.2017. Tarve hankkeelle syntyi aloittaville kasvuyrittäjille tarjottavan liikeideoiden tuen muuttuessa voimakkaasti alueellisten kehittämisresurssien pienentyessä ja organisoitumisen muuttuessa. Nämä muutokset aiheuttivat tarpeen kehittää entistä kustannustehokkaampia ja ketterämpiä uusia toimintatapoja alkavien yrittäjien ja potentiaalisen kasvuyritysten tukemiseen.

Hankkeen tuloksena syntyi kustannustehokkaita, ketteriä ja toimialarajattomia liikeidean jalostamisen työkaluja julkisten elinkeino-, neuvonta – ja koulutusorganisaatioiden hyödynnettäväksi.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.