INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Into tukee CLT-valmistaja HOISKOa rakentamaan verkoston avulla puurakennuskonseptin

Uutinen   •   Huhti 03, 2017 10:00 EEST

Alajärvellä toimiva CLT-valmistaja HOISKO ja Into Seinäjoki lähtevät yhteistyössä etsimään yrityksiä puurakentamisen verkostoon. Tavoitteena on myydä jatkossa kokonaista verkoston suunnittelemaa puurakennuskonseptia yksittäisten raaka-aineiden ja osaamisten sijaan.

- Meillä HOISKOssa uskotaan vahvasti massiivipuurakentamisen mahdollisuuksien lisäksi myös yhteistyöhön, kertoo projektipäällikkö Maarit Liikala

- Kuten puu, ei yrityskään ole vahvimmillaan yksin. Siksi haluamme yhdistää eri materiaaleja ja osaamista sekä kehittää modulaarisia ratkaisuja rakentamiseen. Maakunnassamme on monipuolista rakennustuoteteollisuutta. Voimavarojen yhdistämisellä on mahdollisuus löytää kustannustehokkaita ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja rakentamiseen. Uskomme, että yhdistämällä voimamme voimme kaikki vahvistaa omaa toimintaamme ja löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

- Into Seinäjoki tukee konseptin kehittämistä etsimällä verkostoon sopivia yrityksiä, sparraamalla konseptia ja etsimällä konkreettisia myyntimahdollisuuksia, kertoo Pauliina Hautamäki Inton roolista.

Yhteistyö lähtee liikkeelle verkostoitumistilaisuudella toukokuussa.

- Etsimme yhteistyöhön arkkitehtiosaamista modulaaristen, yhteistyöverkoston tuotteita hyödyntävien ratkaisujen suunnitteluun. Lisäksi mukaan etsitään talotekniikan osaajia, joiden tekniikkaa voidaan integroida suoraan CLT-rakenteisiin. Rakennustuoteteollisuuden tuotteista ja palveluista halutaan mukaan materiaaleja ja ratkaisuja, jotka nopeuttavat rakentamista tai muuten parantavat kustannustehokkuutta tai käyttäjien käyttökokemusta ja hyvinvointia. Myös huonekaluteollisuuden ja -suunnittelijoiden kanssa yhteistyössä voisi syntyä puurakennuskonseptiin sopivia julkisten tilojen kalusteita, visioi Liikala.

Yhteistyöhön halutaan mukaan kattava otos eri toimijoita ja eri materiaaleista valmistettavia tuotteita. Vaikka luomme puurakennuskonseptia, on muillakin materiaaleilla siellä paikkansa. Mukaan mahtuvat niin pienet kuin suuretkin toimijat ja ainoat vaatimukset ovat yhteistyöhaluisuus ja kehityshakuisuus, jatkaa Liikala.

- Yrityksiä etsitään ympäri Suomen. Tietysti tavoite on, että omasta maakunnasta löytyisi valtaosa, Pauliina Hautamäki Into Seinäjoesta jatkaa.

Jo kesäkuussa on tarkoitus hioa yhteiskonseptia ja miettiä yhteistarjouksen tekemiseen liittyviä sopimuksellisia seikkoja. Tavoite on, että syksyllä verkoston yrityksillä on puurakennuskonsepti, jota voidaan markkinoida julkisille ja yksityisille hankintayksiköille.

- Etelä-Pohjanmaallakin tullaan lähivuosina investoimaan muun muassa uusiin kouluihin ja päiväkoteihin. Voisiko vaihtoehtona olla, että hankitaan paikallisella puurakentamisosaamisella toteutettu uuden ajan puurakennus? Hautamäki innostaa tulevia päättäjiä puskemaan läpi puurakentamisen lisäämistä omissa kunnissaan.


Lisätietoja:

Maarit Liikala, HOISKO, puh. 050 5948 038
Pauliina Hautamäki, Into Seinäjoki Oy, puh. 0 400 754 878


CLT Finland Oy valmistaa ristiinliimattua massiivipuuelementtiä eli CLT:tä. Yritys käyttää markkinointinimeä HOISKO ja sen tuotteista rakennetaan massiivipuurakennuksia niin yksityiselle kuin julkiselle puolelle. HOISKOssa on käynnissä hanke CLT:n arvoketjun selvittämiseen ja verkostoitumiseen. Yritysyhteistyöhankkeen rahoittajana toimii Aisapari.

Into Seinäjoki Oy tekee maakunnallista yhteistyötä mm. Kasvuskanneri-hankkeessa, jossa etsitään alueen yrityksille uusia kasvun mahdollisuuksia. Hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto.


Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.