INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Databros kymmenkertaisti konesalikapasiteettinsa

Uutinen   •   Touko 17, 2017 09:19 EEST

Seinäjokelainen Databros Services Oy on uudistanut tietokonesalinsa Pohjanmaan tehokkaimmaksi ja uudenaikaisimmaksi. Nyt yhtiö pystyy palvelemaan nykyisiä asiakkaitaan aiempaa luotettavammin ja nopeammin ja tarjoamaan palveluitaan isolle joukolle uusiakin asiakkaita, koko Suomessa.

- Kymmenen kertaa tehokkaampaa kymmenesosalla aiemmasta salitilasta ja sähkönkulutuksesta. Kapasiteettia on tarpeeksi ottaa vastaan tuhansia palvelimia. Uudesta tekniikasta on esimerkkinä Fujitsun toimittama, ensimmäinen Suomessa käyttöönotettu Eternus All-Flash 250 levyjärjestelmä, toimitusjohtaja Harri Vuolle kiteyttää 250 000 euron investoinnin hyötyjä.

Palvelin-, huolto- ja järjestelmätukiasiakkaiden osuus Databrosin 5,5, miljoonan euron liikevaihdosta on 35 prosenttia, laitteiden ja ohjelmistojen 65. Investoinnin ansiosta on mahdollista moninkertaistaa konesaliasiakkaiden määrä.

Databros tarjoaa salistaan private cloud -tyyppisiä palvelin- ja palveluratkaisuja. Lisäksi toteutetaan hybridiratkaisuja, joissa palvelimet ovat hajautettuina osin asiakkaan omissa, osin Databrosin ja osin kansallisissa tai kansainvälisissä palvelinsaleissa.

- Vähän tiedon hakemisen ja kriittisyyden perusteella jaoteltuina. Huolehdimme konesalista asiakkaiden palvelimet, sähköpostit, domainien hallinnan, roskapostisuodatuksen ja tiedonvarmistuksen, Vuolle kertoo.

Vuolle esittelee ylpeänä Googlen jättidatacentereihin verrattuna varsin pientä, mutta tehokasta konesalia ja sen energiatehokasta jäähdytys- ja varavirtajärjestelmää.

- Vaihdoimme tänne koko sisuskaluston ja varmistimme kaikki tukijärjestelmät vähintään kahdennettuna, osin kolminkertaisella varmistuksella. Sali saikin tulikasteensa viime syksynä, jolloin alueella oli kaksi laajaa sähkökatkoa kahden viikon sisällä. Automatisoitu varmuusjärjestelmä toimi kuten pitikin ja asiakasyritysten IT-järjestelmät toimivat katkotta.

11 vuotta sitten kahden yhtiön fuusiona syntyneessä Databrosissa työskentelee 16 alan ammattilaista. Vuolle on yksi viidestä omistajasta. Seinäjoki saa Vuolteelta kehut toimintaympäristönä.

- Yrittäjäystävällinen kaupunki. Täällä ymmärretään, että monen ihmisen leipä tulee yrittäjyydestä. Myös kaupungin elinkeinopolitiikka toimii tehokkaasti. Meillekin löytyi aikanaan sopiva tila, jonka saatoimme myöhemmin lunastaa kaupungilta omaksemme.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.