INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Asiakkaamme esittäytyy: Uuden ajattelun myyminen haastaa tuoreen yrittäjän

Uutinen   •   Kesä 14, 2018 08:15 EEST

Tuoreella yrittäjällä Marko Viidalla on mielenkiintoinen haaste. Hänellä olisi tarjota erinomainen ja Euroopassa laajasti käytössä oleva kiskovaihtoehto sähkönsyöttämisen ratkaisuihin suuriin yksiköihin, mutta Suomessa luotetaan edelleen kaapeleihin.

- Euroopassa esimerkiksi asuinkerrostaloissa ei enää edes saa käyttää kaapeleita paloturvallisuuden vuoksi.

Viidan mukaan kiskosillat ja jakelukiskojärjestelmät ovat tulossa laajemmin käyttöön myös Suomessa. Hänen haasteensa onkin, että koska.

- Olen pieni yrittäjä todella isojen toimittajien markkinoilla. Turkkilainen päämieheni EAE on kuitenkin kansainvälisesti merkittävä. Toivonkin, että yhä useampi suomalainen suunnittelutoimisto alkaisi ottaa kiskosillat ja jakelukiskostotmukaan vaihtoehdoksi jo suunnitteluvaiheessa. Vielä nyt useimpiin rakennuksiin sähköt suunnitellaan automaattisesti kaapelivetoisina.

Paloturvallisuuden lisäksi Viita listaa luettelon kiskosiltojen etuja.

- Oikosulkukestoinen, itsekantava rakenne (ei tarvitse kaapelihyllyjä), testatut paloläpivientiratkaisut, "plug and play" -tyyppiset pikaliitokset jakelukiskostoissa, kokonaisedullisempi kuin kaapelijärjestelmä, mahtuu pienempään tilaan kun kaapeli.

Viita tekee hartiavoimin markkinointityötä kiskojärjestelmien puolesta. Odottaessaan järjestelmän yleistymistä hän tekee mielellään alihankintana suunnittelu-, projektinhallintatöitä, mittauspalvelua sekä turvallisuus- ym. tarkastuksia.

- Olin ennen yrittäjyyttä lähes 20 vuotta ABB:llä suunnittelijana, projektihoitajana ja tuotepäällikkönä, joten kokemusta on mm. monista kansainvälisistä projekteista.

Yrittäjänä hän tavoittelee useamman henkilön kokoista suunnittelutoimistoa, joka tarjoaisi asiakkaalle sähkönsyötön suunnittelun ja tuotteiden toimittamisen nollasta valmiiksi.

- Esimerkiksi EAE:n kattavien standardien ansioista voimme myydä minne vain maailmassa.

Inton palveluista Viita on hyödyntänyt liikeidean kehittämistä, tilaa 3 myyntiliidiä –palvelua ja kasvuklinikkaa. Lisäksi hän osallistui Markkinamaanantaihin, joissa Finn-Power ja EP:n sairaanhoitopiiri avasivat hankintaprosessejaan.

- Kaikki apu ja uudet kontaktit ovat hyödyllisiä.

Tutustu Margotekin palveluihin täällä.

Kiinnostuitko kasvupalveluistamme? Lue lisää ja ota yhteyttä.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.