INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Asiakkaamme esittäytyy: Oikein ostamalla parempi tulos

Uutinen   •   Tammi 17, 2018 10:56 EET

Hannu Pesosen yritysidea kypsyi – niin kuin usein käy – kokemuksesta suuryrityksen ja pk-yrityksen palveluksessa. Nyt hän auttaa yrityksiä parempaan tulokseen tehostamalla ja optimoimalla ostot. Ei siis myyntiä, vaan ostot.

- Mielestäni ostoihin ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota liiketoiminnan kannattavuutta mietittäessä. Ostaminen ei ole monenkaan pk-yrityksen liiketoiminnan ydintä eikä siihen ole vara palkata erillistä henkilöä. Liikevaihdon kasvaessa ostotkin lisääntyvät eikä kannattavuus välttämättä parane.

Pesosen yritys Ostofokus analysoi yrityksen ostovirrat, optimoi toimitusketjua, käy hintaneuvotteluita ja etsii uusia, vaihtoehtoisia tavarantoimittajia.

- Lupaan, etten laskuta, ellei mitattavia tuloksia synny. Asiakas maksaa siis vasta kun säästöjä syntyy. Asiantuntijapalveluissa tämä ei ole tyypillinen malli, mutta koska kyse on uudesta palvelukonseptista, pidän tätä asiakkaiden kannalta tärkeänä. Luottamus on isossa roolissa, koska pitää päästä yrityksen ydinjärjestelmiin käsiksi.

Pesonen on ryhtymässä yrittäjäksi nyt ensimmäistä kertaa. Siksi hän on ammentanut kaiken löytämänsä tiedon ja avun Uusyrityskeskuksen, Ely-keskuksen ja Inton alkavan yrittäjän palveluista.

- Inton tarjoama startti-info ja henkilökohtainen sparraus toimivat erinomaisesti. Eeva Jussilasta näin jo ensimmäisellä tapaamisella, että hän pystyy ajattelemaan asioita monelta kannalta ja uskaltaa sanoa mielipiteensä. En missään tapauksessa halunnut mitään joo joo –kommentteja, sillä ne eivät vie eteenpäin.

Vuoden päästä Pesonen toivoo saaneensa viestinsä yrityskentässä läpi.

- Itsensä työllistäminen on ensimmäinen tavoite, mutta toiveena on pystyä myöhemmin palkkaamaan muitakin. Uskon, että ostojen tehostamisesta on oikeasti paljon hyötyä sekä toimiville että myyntikuntoon trimmausta vaille oleville yrityksille.

Vinkkini alkaville yrittäjille:

Keskustele mahdollisimman monen asiantuntijan kanssa ja hae koulutuksia, joissa liikeideaa kehitetään. Koulutuksissa mm. pakotetaan laskemaan kannattavuus.

Tutustu Ostofokuksen toimintaan laajemmin alla olevasta linkistä.

Kiinnostuitko Inton palveluista alkavalle yrittäjälle? Ota yhteyttä: Eeva Jussila, puh. 040 508 7709 tai piipahda Inton nettisivuilla.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.