INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Asiakkaamme esittäytyy: Into auttoi yrittäjyyden kiemuroissa

Uutinen   •   Loka 30, 2017 08:31 EET

Teksti: Kirsi Kuusisto, kuva: StudioStreet

Pitkä työkokemus pohjusti ilmajokelaista Minna Rantalaa (53) yrittäjyyteen. Myös nuorena huoltamoiden keittiöillä saatu kokemus lienee ennakoinut tulevaa, sillä hän aloitti lokakuun alussa Minimanissa toimivan lounaskahvilan uutena yrittäjänä.

– Kävin jo viisi vuotta sitten Uusyrityskeskuksessa. Sitten suoritin yrittäjän ammattitutkinnon Yrittäjäopistossa. Hain apua ja vinkkejä uudelleen Uusyrityskeskuksesta sekä lisäksi Into Seinäjoesta ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjiltä, jossa kerrottiin mahdollisuudesta lähteä omistajaksi valmiiseen yritykseen.

Into Seinäjoen palvelut olivat tulleet Minnalle mieleen jo aikaisemmin, kun hän mietti kokonaan uuden kahvilan perustamista. Hänen saamansa apu oli kuitenkin paljon ennakko-odotuksia enemmän.

– Sain tietoa yrityksen vakuuttamisesta, rahoituksesta ja verotuksesta. Osallistuin alkavien yrittäjien tilaisuuteen sekä vastuita ja velvollisuuksia käsittelevään tilaisuuteen. Kun perustaa yritystä, ajatukset kulminoituvat tekemiseen, eikä kaikkia tärkeitä, hoidettavia asioita huomaa. Myös saamani kannustus vei eteenpäin.

Minnasta on hienoa, että Inton palvelut ovat yrittäjälle ilmaisia. Oman kokemuksensa perusteella hän suosittelee lisäksi yrityskonsultin käyttämistä omistajanvaihdoksen yhteydessä.

Monille tutun lounaskahvilan uutena yrittäjänä Minnalle on tärkeää, että asiat jatkuvat yrityksessä totuttuun tapaan.

– Kun lähtee valmiiseen yritykseen, on ihanaa, että edellinen omistaja on auttamassa alkuun työskentelemällä kanssani. Saan kysyä kaikenlaista, koska ne tärkeimmät kysymykset tulevat vastaan useimmiten vasta käytännön työssä.

Tulevaisuudessa mielessä siintää toisenkin kahvilan perustaminen, kunhan rahkeet ja terveys riittävät. Ajatus oikean tien valitsemisesta on siis alkumetreillä vain vahvistunut.

Minna löytää vinkin yrittäjyyttä suunnittelevalle oman kokemuksensa avulla helposti: ”Usko omaan itseesi ja siihen, mitä teet. Luota omiin ajatuksiisi ja uskalla kysyä joko asiantuntijalta tai toiselta yrittäjältä.”

Kiinnostuito alkavan yrittäjän palveluistamme? 

Ota yhteyttä: Eeva Jussila, puh. 040 508 7709

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.