INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Aalto inspiroi -teemaan rakentumassa tuoteperhe

Uutinen   •   Helmi 02, 2018 08:24 EET

Aallon rakennukset ja kulttuuriperintö on inspiroinut seinäjokelaisia yrityksiä ja organisaatioita luomaan tuotteita, palveluita ja omaa brändiä teeman ympärille. 

- Alvar Aallon syntymästä tulee kuluneeksi 120 vuotta lauantaina 3.2.2018, joten meille tarjoutui sopiva hetki Aalto inspiroi -teeman julkistamiseksikommentoi Visit Seinäjoki -markkinoinnista vastaava Tuula Lahti.

Viime kesänä käynnistyi useita toimia sekä valtakunnan tasolla että paikallisesti Aallon kohteiden tunnetuksi tekemiseksi. Seinäjokelaiset halutaan houkutella tutustumaan Aallon kohteisiin tarkemmin ja toimimaan eräänlaisina paikallisoppaina, kun he saavat omia vieraita tai kaupunkiin saapuu esim. tapahtumavieraita.

Muutamien keskeisten yritysten ja toimijoiden kanssa on syntynyt konsepti Aalto inspiroi, jonka tarkoituksena on tuotteistaa Aalto-henkisiä palveluita ja tuotteita. Esimerkiksi Uppalan kartano tarjoaa Aalto-menun, samoin Juurella ja Äärellä –ravintolat. Hotelli-ravintola Alma on jo aikaisemmin tuotteistanut yöpymisen ja opastetun kierroksen Aalto-keskuksessa yhdeksi helposti ostettavaksi tuotteeksi. Tuotteita lisätään sitä mukaa kun niitä syntyy.

Aalto-aiheiset tuotteet ja paketit on koottu visitseinajoki.fi –sivustolle ja osaa niistä myydään Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:ssä. Kevään aikana tuotesivusto käännetään ainakin englanniksi. Sivusto löytyy osoitteesta visitseinajoki.fi/alvaraalto.

Jo aiemmin viime syksynä Aalto-kohteiden eli rakennusten pääovien välittömään läheisyyteen liimattiin QR-koodit, joiden avulla voi kännykkään ladattavan ilmaisen sovelluksen kautta saada runsaasti lisätietoa kaikista kohteista Seinäjoella. Kielivalikoimassa ovat suomen lisäksi englanti, ruotsi ja japani.

Alvar Aalto –säätiö käynnisti vuosi sitten Aalto-kaupunkien verkoston, jossa on tällä hetkellä mukana 16 kaupunkia. Säätiö käynnisti alkutalvesta myös Matkailureitti-hankkeen, jossa halukkaat Aalto-kaupungit suunnittelevat yhteistyössä sekä kotimaisia että kansainvälisiä matkailijoita kiinnostavia reittejä palveluineen. Reittihankkeen tuloksena syntyy kesän kynnyksellä visitalvaraalto.fi –sivusto, joka kokoaa kaikki tuotteet yhdelle sivustolle ja joka käännetään useille kielille.

Aallon kohteet Seinäjoella ovat ainutlaatuinen kokonaisuus ja niistä halutaan ylpeydellä kertoa ja myös kaupunkilaisten toivotaan innostuvan Aallosta ja tutustuvan Aallon kohteisiin ja tarinaan. Aalto inspiroi -kokonaisuus saa vuoden varrella erilaisia muotoja, jotka osallistavat kaupunkilaisia ja matkailijoita.

Lisätiedot:
Tuula Lahti, markkinointipäällikkö, 040 550 8319
Johanna Rintamäki, asiantuntija, 040 592 7518

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.