INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Yhdessä tekeminen on sata kertaa hauskempaa!

Blogikirjoitus   •   Touko 03, 2017 10:37 EEST

Kun aikanaan (liian) monta vuotta sitten tein opintojeni päätteeksi progradu-työtäni, teoreettisena viitekehyksenäni oli viranomaisyhteistyö. Vaikka gradua ei sittemmin ole juuri tarvinnut selailla, yhteistyön tematiikka kiinnosti jo tuolloin. Valmistumiseni jälkeen - ”oikeassa elämässä” - työtehtäväni ovat aina liittyneet enemmän tai vähemmän yhteistyön edistämiseen. Nykyään Intossa yritysten ja myös mitä suurimmassa määrin yritysten ja kaupungin välisen yhteistyön edistämiseen.

Marginaalisen pienen osan työstäni teen yksin. Suurimman osan isommassa tai pienemmässä porukassa. Yhteistyössä. Erilaisilla foorumeilla. Ja se, jos mikä, on työni suola! Joskus rapatessa roiskuu, koska yhdessä tekemisessä on monenlaisia haasteita; tiedonkulku saattaa pätkiä, oletetaan erilaisia asioita sanomatta niitä ääneen, puhutaan asioista eri nimillä ja kerta kaikkiaan vaan tehdään työtä erilaisella rytmillä ja temperamentilla. Mutta onneksi elämä - edes työelämä - ei ole niin vakavaa. Jälkeenpäin voi pudistella pölyt olkapäiltä, todeta, että ”sellaista se joskus on” ja keskustelun jälkeen tehdä seuraavalla kerralla paremmin.

Aidon ja onnistuneen yhteistyön edellytys on nimittäin avoin dialogi. Kun yhteistyökysymyksiä on tutkittu, lukuisissa yhteyksissä nousee esiin riittävän tiedon puute toisista sekä tiedon puutteesta versova asenteellisuus. Näiden puutteiden korjaaminen vaatii omaa aktiivisuutta, tiedon jakamista, keskustelua – dialogisuutta – ja toisen tuntemaan oppimista.

Intossa yhteistyön tekeminen ja sen edistäminen konkretisoituu lukuisilla eri tavoilla - päivittäin. Sekä Inton sisällä että sen ulkopuolella. Ja uskokaa pois, myös yli kuntarajojen. Toimimme uuden avaajina ja myös kokeilemme uudenlaisia yhteistyön tapoja. Toissa viikolla toteutimme Seinäjoki Art and Design Weekin yhteydessä pilotin, jossa testasimme uudenlaista yhteistyön tapaa keskustan kivijalkaliikkeiden, designereiden sekä lifestyle-bloggareiden kesken. Hyvällä menestyksellä, muuten. Viikoittain järjestämme tapahtumia ( hyvin usein eri organisaatioiden kanssa), joissa punaisena lankana on tarjota alueemme yrityksille mahdollisuuksia paitsi uuden oppimiseen, ennen kaikkea verkostoitumiseen, yhteistyöhön ja uusien kumppanuuksien löytämiseen.

Kokoamme erilaisia porukoita kasaan tuon tuosta; esimerkkeinä toukokuussa kiinteistönomistajien ja kaupungin väen yhteistyöfoorumi sekä yrityksille suunnatun puurakentamisen vientikonseptin suunnittelutilaisuus. Kesäkuussa tulossa on vuosittainen Food Business Summit, joka todellakin kokoaa koko ruokaketjun saman pöydän ääreen ja kutsuu sinutkin mukaan. Kaikki edellä mainitutkin asiat yhteistyössä suunniteltuja, toteutettavia ja yhteistyötä edistäviä. Näistä ja lukuisista muista tapahtumistamme pysyt ajan tasalla tykkäämällä Fb-sivustamme sekä seuraamalla www-sivujamme

Pelkistetyimmillään yhteistyö määritellään ”työn tekemiseksi jonkun muun kanssa”. Ei siis tehdä siitä liian vaikeaa. Sitä paitsi yhdessä tekeminen on paitsi kustannustehokkaampaa ja erittäin opettavaista, myös sata kertaa hauskempaa! Tehdään siis mekin yhdessä, ja kerta kerralta paremmin!

Hannemari Niemi, kehittämispäällikkö

Hannemari työskentelee Into Seinäjoki Oy:ssä kehittämispäällikkönä ja on pitkän linjan aluekehittäjä sekä työssään että vapaa-ajalla. Uskoo hymyyn, positiivisuuden voimaan ja siihen, ettei muutosta kannata vastustaa. Se tapahtuu joka tapauksessa, joten on parempi olla siinä aktiivisesti mukana. ”Toiset rentoutuvat meditoimalla, minä liikkeessä”.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.