INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Vauhtia vientiin, yritys ja tuote kerrallaan

Blogikirjoitus   •   Syys 22, 2017 09:00 EEST

Maanantai

Aamupäivällä juttelin puhelimessa jo vanhemmalla iällä olevan puutarha-alan yrittäjän kanssa. Yrittäjä oli saanut mielenkiintoiselta vaikuttavan tarjouspyynnön ulkomailta ja halusi siihen vastata. Englannin kieli ei kuitenkaan sujunut kauhean hyvin ja hän kaipasi kommentteja tarjoukseen. Tsekkailin sitten tarjouksen läpi ja tein yrittäjälle lomakepohjan vastaisen varalle.

Elintarvikealan yritys on lähdössä Saksaan messuille ja osallistuu messujen yhteydessä järjestettävään matchmaking-tilaisuuteen. Tilaisuudessa on mahdollisuus tavata saksalaisia alan ostajia ja tukkuliikkeitä. Vientipäällikön kanssa katsottiin yhdessä minkälaisia asioita yrityksen yhteistyöprofiilissa olisi hyvä mainita, jotta se houkuttelisi tapaamispyyntöihin.

Tiistai

Pidettiin palaveria kauneusalan yrityksen edustajan kanssa. Heillä tavoitteena saada tuotteita myös vientiin. Kontaktoin saksalaisen ja brittiläisen kollegan ja kyselin heiltä potentiaalisia jälleenmyyjiä ja tukkukauppoja yrityksen tuotteille.

Ruotsalainen kollega pyysi selvittämään suomalaisen henkilöstöpalvelualan toimintaa omalle asiakkaalleen. Selvitin ja tiivistin hänelle Henkilöstöpalveluyritysten liiton nettisivuilta löytyviä tilastotietoja ja trendejä alasta.

Keskiviikko

Ympäristöalalla työskentelevä yritys on tehnyt aiemmin profiilin yrityskontaktipörssiin. Välitin heille kaksi Romaniasta tullut kiinnostuksenosoitusta. Yrittäjän kanssa sovittiin, että lähetän heidän yhteystietonsa Romaniaan ja sieltä voivat ottaa suoraan yhteyttä yrittäjään.

Toinen ympäristöalalla työskentelevä yritys oli saanut kiinnostavan yhteydenoton Liettuasta. Yhdessä liettualaisen EEN-kollegan kanssa selviteltiin kyseisen yrityksen taustoja, nettisivuja ja taloustietoja. Luotettavalta näytti, joten ainakin omasta puolestani uskalsin näyttää yhteistyökuvioille vihreää valoa!

Torstai

Tavattiin kuluttajatuotteita valmistavan yrityksen kanssa. Työstettiin hankesuunnitelmaa kansainvälistymisen edistämiseksi eteenpäin. Nyt ensisijaisena kohteena muutama kansainvälinen messu, johon haetaan kumppaneita ja rahoitusta.

Iltapäivällä kontaktoin puolalaisia kollegoita ja etsin yhteistyökumppania KoneAgriassa tapahtuvaa konevalmistajien ja puolalaisen delegaation matchmaking-tilaisuutta varten.

Perjantai

Aamupalaveerausta oman työporukan kanssa menneistä ja tulevista tapahtumista sekä ajankohtaisista asiakascaseistä.

Kaksi suomalaista viinien maahantuojaa on kiinnostunut lähtemään Portugaliin alueellisen elinkeinoyhtiön järjestämään tapaamiseen tapaamaan alueellisia viinintuottajia. Uusia makuja valikoimaan kenties! Kolmaskin kiinnostunut ilmoittautui mukaan, mutta järjestäjät ilmoittivat jo osallistujakiintiön olevan täysi. Selvittelin vielä iltapäivällä pääsisikö viimeinenkin kiinnostunut mukaan!

Mistä siis tässä viikossa oli kyse? Kyse on meidän Enterprise Europe Network –työntekijöiden ihan normityöviikosta. Viikot, päivät ja työtehtävät vaihtuvat, mutta peruskuviot pysyvät samana. Selvittelemme yrityksille erilaisia kansainvälistymiseen liittyviä kysymyksiä, järjestämme matchmaking-tapahtumia Suomessa ja ulkomailla, teemme yrityksen profiileita netistä löytyvään yrityskontaktipörssiin, välitämme vastauksia niihin ja teemme yritysten kanssa kiinnostuksenosoituksia ulkomaisiin profiileihin jne. jne. Ja tämä kaikki maksuttomasti osana Enterprise Europe Networkin toimintaa. Mitä sinulle selviteltäisiin?

Satu Alapiha, puh. 050 383 0355, satu.alapiha(at)intoseinajoki.fi


Satu Alapiha työskentelee Enterprise Europe Network - verkostossa yritysten kansainvälistymisen parissa. Hän uskoo konkreettiseen ja arkipäiväiseen kansainvälistymiseen.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.