INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Tulevaisuuden ”hotit”- toiminnalliset palvelut toimistoissa

Blogikirjoitus   •   Marras 14, 2018 08:12 EET

Toimistoteknologia ja -design kehittyvät jatkuvasti ja tämän vuoden kuuma uusi trendi on seuraavana vuonna jo vanha juttu. Tulevaisuuden tilaan haetaan kokemuksia ja palveluita. Todellisuudessa se tarkoittaa tilaa, missä ei ole liikkumattomia rakenteita, vaan tilat joustavat ja mukautuvat jatkuvasti muuttuviin työtapoihin sekä yksilöllisiin tarpeisiin. Vapaa-aika liukuu työajalle ja työaika vapaa-ajalle.

Useimmat toimistojen toiminnat on suunniteltu niin, että työtekijät olisivat entistä onnellisempia ja entistä tuottavampia työssään. Tämä tarkoittaa sitä, että toimistojen pingis- tai biljardipöydät ovatkin oikeastaan käytännöllisiä ja parantavat työpaikan tuottavuutta.

Toimistosi on paikka, jossa koet yhteisöllisyyden, haluat kokoontua työkaverien tai yhteistyökumppaneiden kanssa, voit osallistua tapahtumiin, käydä konserteissa, rentoutua, sekä nauttia hyvää tekevistä ruuista ja juomista. Voit ehkä hyödyntää erilaisia hyvinvointiin liittyviä palveluita, vaikka joogatuokiolla kesken työpäivän.

Seuraavana viisi uutta trendiä maailmalta:

1. Hyvinvointikeskus
Työntekijät vaativat nykyään enemmän tilalta kuin aikaisemmin. Ei riitä, että tilassa on pari juoksumattoa ja muutamat kuulokkeet korville, vaan tilan pitää olla kuntosalin tapainen, sinne pitää virrata luonnonvaloa ja siellä pitää olla kunnon valikoima painoja ja laitteita. Sali ei silti saa olla liian punttisalimainen, vaan enemmän hyvinvointia tukeva hyvinvointikeskus.

2. Baari
Tiedetään, että baarit ovat paikkoja, joissa spontaani vuorovaikutus ja keskustelun avaus tapahtuu helpommin. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että apu löytyisi alkoholista, vaan siitä, kun ihmiset istuvat ja seisovat toistensa kanssa samalla tasolla synnyttäen katsekontaktin helpommin, jolloin vuorovaikutuskin on luontevampaa. Baarin asentaminen toimistoon voi helpottaa ideoiden vaihtoa sellaisten työntekijöiden välillä, jotka eivät muulloin kohtaa toisiaan työn merkeissä.

3. Toimistokirjastot
Työntekijät saavat inspiraatiota tarinoista ja tapahtumista. Ammatillisesta kirjastosta työntekijä voi löytää myös työtänsä tukevaa koulutusmateriaalia. Kirjastot tarjoavat myös hiljaisia tiloja keskittymistä vaativiin työtehtäviin.

4. Vetää unta palloon -tilat
Samoin kuin älypuhelimet, työntekijänkin pitää säännöllisesti ladata akkunsa täyteen energiaa voidakseen työskennellä sujuvasti ja tehokkaasti. Työntekijä ei kuitenkaan pysty kytkemään itseään pistokkeeseen, joten joissakin edelläkävijätoimistoissa on jo omat ”vedä unta palloon” -tilat tai rentoutumista tukevia hyvinvointitiloja. Markkinoilla on myös ns. ”nap pod”-tilat, joissa työntekijä on pakotettu nuokkumaan hetken.

5. Mother´s room -tilat
Työnantajien on tarjottava uusille äideille paikka, missä äidit voivat imettää tai pumpata maitoa vauvoilleen ja jatkaa töitä vauvan hoidon lomassa. Suomessa asiat ovat vielä onneksi niin hyvin, että äidit saavat nauttia vanhempainvapaasta niin, että siitä maksetaan.

Viihtyvyys, työhyvinvointi, luova ajattelu – työympäristö voi vaikuttaa kaikkiin näihin. Ei ole siis yhdentekevää, millaisessa paikassa työpäivänsä viettää.

Millainen ”ikkuna” sinulle avautuu, kun katsot maailmaa työpisteeltäsi?

Jaana Paavola, puh. 0400 787 528, jaana.paavola(at)intoseinajoki.fi

Jaana välittää ja vuokraa yrityksille ja organisaatioille toimitiloja pääsääntöisesti Framista ja Rytmikorjaamolta ja on apuna Seinäjoen kaupungin yritystonttimarkkinoinnissa. Vapaa-ajan tuhoojana ovat hevoset ja raviharrastus.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.