INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Milleniaalit uuden johtamiskulttuurin inspiroijana

Blogikirjoitus   •   Elo 22, 2018 08:03 EEST

Koen tippuneeni kuiluun. Sukupolvien väliseen kuiluun. Kahden erilaisen johtamiskulttuurin rakoon. Edelläni kulkeneet ovat olleet matkassa vuosia pidempään, ovat kokeneempia ja varmasti monessa suhteessa viisaampia. Nuoremmat taas, nämä paljon puhutut milleniaalit ja sukupolvi Edgen edustajat, eivät vielä ole paljon nähneet, mutta eivät ole myöskään ehtineet tulla moukaroiduiksi tiettyyn ajatus- tai toimintamalliin.

Puolensa molemmissa, ja minä etsimässä itseäni siinä välissä.

Tutkittuani nuoren sukupolven johtamista nousi esiin vapaus ja yritteliäisyyden rohkaiseminen. Mikael Pentikäinen kertoo kirjassaan Luottamus, että ”Johtamisen ja organisaation pitää tukea uuden sukupolven onnistumista. Lahjakkuus voi kasvaa loistoonsa, jos työyhteisö panostaa koulutukseen, jakaa tietoa, antaa palautetta, palkitsee hyvästä työstä, antaa tilaa ja vapauksia sekä hajauttaa valtaa.” Tulevaisuuden tutkija Mal Fletcher puolestaan toteaa, että nuoret eivät etsi parhaita etuja tarjoavaa työtä, vaan sellaista, joka auttaa heitä kertomaan itsestään parempaa tarinaa ja saa heidät osaksi isompaa merkitystä.

Nuoren sukupolven tekijät tuntuvat siis haluavan, että kerrot heille mitä tavoittelet laajassa kuvassa, mutta jätät keinot ja tekemisen heidän mietittäväkseen. Annat itsenäisyyttä, osoitat luottamusta ja päästät heidän luovuutensa valloilleen. Asiantuntijoiden mukaan tällainen johtaminen lisää motivaatiota ja omistajuutta omaa työtä kohtaan sekä sitoutuneisuutta työnantajaan ja tämän asettamiin tavoitteisiin.

Aivan tavoiteltavia asioita, eikö totta?

Mitä eroa tässä sitten on aiempien sukupolven johtamistoiveisiin? Johtamiskulttuurien välillä olevat erot voidaan kiteyttää kahteen lauseeseen. Vanhempi sukupolvi sanoo, ”Kerro mitä pitää tehdä ja miten, niin teen sen.” ja nuorempi taas, ”Kerro mitä tavoittelet ja miksi, hoidan homman.” Huomaatko sävyeron sukupolvien välillä?

Tämä sävyero vaatii myös johtajuudelta uusia värejä.

Uusia värejä johtamiseen on haettavissa Nordic Business Forum Live Streamista Rytmikorjaamolla 26.-27.9.2018, kun tuomme maailmanluokan puhujat screenille suorana Helsingistä. Uuden sukupolven johtamiseen pureutuu myös Hyvän johtamisen foorumi niin ikään Rytmikorjaamolla 9.10.2018. Mukana ovat mm. Linda Leinonen, Susanna Kultalahti ja Heikki Väänänen.

Olethan sinäkin mukana?

Piia-Marika Jokela, puh. 040 550 4039, piia-marika.jokela@intoseinajoki.fi

Piia-Marika toimii Intossa niin tapahtumien kuin osaajahoukuttelunkin parissa. Tuoreena omakotiasujana hän on löytänyt uusia harrastuksia, kuten oravien ruokinta ja metsäisistä luontopoluista nauttiminen.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.