INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

​Innostuminen on asenne – sano siis ”Kyllä”!

Blogikirjoitus   •   Joulu 13, 2017 08:11 EET

Innostuminen on ihanaa! Itse olen varsinainen hurahtelija, joka inspiroidun milloin mistäkin. Innostumisesta huolimatta saattaa kuitenkin käydä niin, ettei koskaan tule lähteneeksi seuraamaan sitä, mistä on innostunut. Innostus saattaa jäädä vain ajatukseksi, joka ei koskaan toteudu. ”Tämä on kyllä tosi kiva idea, mutta...” Yleensä haluttomuus seurata innostuksen kohdettaan ei kuitenkaan johdu siitä, ettei olisi riittävän innoissaan asiasta.

Epäonnistumisen pelko on yksi isoimpia elämäämme rajoittavia tekijöitä. Kovin yleinen, mutta useimmiten aiheeton pelko. Kukaan meistä ei ole selvännäkijä, joka kykenisi etukäteen tietämään, missä onnistuu ja missä ei. Todelliset mahdollisuudet näemme, kun uskaltaudumme yrittämään ja oikeasti ottamaan selvää, miten joku asia käytännössä sujuu.

Leimautumisen pelkokin on läsnä. Huoli siitä mitä muut ajattelevat (usein eivät sitä paitsi edes ajattele) rajoittaa tekemisiämme. Muiden suhtautuminen epäonnistumisiin ei ole läheskään niin kielteistä kuin mitä etukäteen itse helposti ajattelemme. Useimmat pitävät mahdollisiin epäonnistumisiinkin päättyvää yritystä rohkeana ja ihailtavana.

Mukavuudenhalu. Innostuksesta huolimatta tulee ajatelleeksi kaikkea sitä vaivannäköä, joka asiasta nousee. ”Hirveän työläs juttu”, sitä saattaa miettiä ja unohtaa innostumisensa. Tällöin unohtuu myös se, että innostuksen kohteen seuraaminen on….. noh, innostavaa. Itseään inspiroivien asioiden eteen työskenteleminen on mielenkiintoista ja saa ajan kulumaan kuin siivillä. Ja sitä paitsi, yleensä innostuneiden ihmisten seurassa on hauskaa.

Onnistumisen pelko. Kuulostaa omituiselta, mutta sekin lannistaa innostumista. Onnistumisessa usein pelottaa sen mukanaan tuoman muutoksen ja uusien tilanteiden kohtaaminen. Mitä jos muutos osoittautuukin liian hankalaksi? Mitä jos en selviä asioista, joita siitä seuraa? Kuitenkaan tulevaisuuden haasteet eivät ole muuta kuin sen kyseisen hetken haasteita. Tärkeintä olisikin luottaa, että ratkaisut löytyvät ja haasteista selvitään, kun niiden aika tulee.

Me Into Seinäjoessa innostamme yrityksiä. Innostamme uusiin alkuihin, kasvuun, kehittymiseen, kansainvälistymiseen, sijoittumiseen, verkostoitumiseen, uusiin kumppanuuksiin. Lukuisiin asioihin. Teemme sitä monilla eri välineillä ja työkaluilla, erilaisissa kohtaamisissa, erilaisissa paikoissa. Uuden vuoden kynnyksellä kehotankin kokeilemaan innostumista. Sanoessaan ”Kyllä” saattaa löytää itsensä sieltä, minne ei ehkä edes kuvitellut haluavansa. ”Kyllä” vie yllättäviin paikkoihin. Sano siis kyllä! Ja mielellään niin, että koko kroppa tärisee innosta!

Hannemari Niemi, puh. 040 145 1300, hannemari.niemi(at)intoseinajoki.fi

Hannemari työskentelee Into Seinäjoessa erityisesti erilaisten yritysryhmien parissa, alueen elinvoimaisen yritysilmapiirin vahvistamiseksi. Innostuu uusista asioista, ihmisistä ja yhdessä tekemisestä. Opettelee rauhoittumista (hieman huonolla menestyksellä), ja rentoutuu liikkeessä. ”Sisu vie pitkälle, mutta ilo vielä pidemmälle”.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.